Caroline Wozniacki - Advantage Hers

Mijn Advantage Hers-verhaal - Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki, het gezicht van de Advantage Hers-campagne, vertelt haar verhaal. Ze vertelt hoe ze als wereldkampioene tennis te maken kreeg met de diagnose van reumatoïde artritis en waarom ze samenwerkt met UCB om Advantage Hers te lanceren voor vrouwen met chronische ontstekingsziektes, zoals reumatoïde artritis, axiale spondyloartritis, artritis psoriatica en psoriasis, over de hele wereld.

Ik ben zo blij dat het bekend is gemaakt en ik eindelijk kan praten over de Advantage Hers-campagne. Onze missie is om zoveel mogelijk vrouwen samen te brengen die leven met chronische ontstekingsziektes, zoals reumatoïde artritis, axiale spondyloartritis, artritis psoriatica en psoriasis, zodat we elkaar kunnen helpen om onze eigen persoonlijke tactiek op te stellen om een zo goed mogelijk leven te leiden.
 
Ik wilde deze blog schrijven om jullie allemaal wat meer te vertellen over mijn ervaringen met reumatoïde artritis tot nu toe. Ik kreeg de diagnose in 2018 (wat een totale schok voor mij was) en ik heb sindsdien zoveel geleerd over deze en andere chronische ontstekingsziektes, zoals axiale spondyloartritis, artritis psoriatica en psoriasis.
 
Na Wimbledon, in de zomer van 2018 had ik het gevoel dat ik getroffen was door een zware griep. Ik stopte zelfs met het spelen van wedstrijden. Mijn vingers deden pijn, en ik voelde me beroerd.

Dat er echt iets aan de hand was, merkte ik toen ik 's ochtends wakker werd en tegen mijn vriend (nu mijn man) David zei dat ik me niet kon bewegen. Ik kon mijn lichaam niet bewegen. Hij moest me uit bed helpen en me naar de auto dragen die dag. Ik denk dat zelfs toen mijn familie niet precies begreep wat ik doormaakte.

Daarna ging ik naar een aantal artsen. Ze vertelden me dat ik niet in vorm was, mogelijk zwanger en depressief! Dat mij werd verteld dat ik, als een van de beste tennisers van de wereld op het hoogtepunt van mijn carrièrre, mogelijk niet in vorm was, was verbijsterend.

Ik was zo van streek en boos dat niemand me geloofde, terwijl ik mijn lichaam beter kende dan wie dan ook. Maar na een paar van dat soort moeilijke momenten vond ik uiteindelijk, met de steun van mijn geweldige man, een fantastische reumatoloog die de diagnose reumatoïde artritis vaststelde.

Nadat ik mijn diagnose openbaar had gemaakt, was het beste wat me overkwam de online ondersteuning van vrouwen met soortgelijke ervaringen die net zoiets meemaken. Ik weet niet wat ik zonder die steun zou hebben gedaan. Veel mensen in mijn leven begrepen niet echt wat ik doormaakte. Dus dat vrouwen contact met me zochten en dat ik er met hen over kon praten was geweldig.

Daarom wil ik wat aan jullie teruggeven en met jullie samenwerken om je niet te laten verslaan door deze aandoening; telkens weer een kleine overwinning.

De komende maanden zul je meer van mij zien en horen over chronische ontstekingsziektes. Op mijn sociale kanalen zal ik jullie allemaal op de hoogte houden, maar wat nog belangrijker is, je kunt er te weten komen hoe jij ervoor kunt zorgen dat je ziekte niet de overhand krijgt.

Elke dag werk ik eraan om mijn ziekte onder controle te houden. Ik weet dat reumatoïde artritis de rest van mijn leven bij me zal blijven, dus ik heb mezelf op de hoogte gebracht van informatie over reumatoïde artritis en andere chronische ontstekingsziektes, zoals axiale spondyloartritis, artritis psoriatica en psoriasis, en ik heb een langdurig behandelplan opgesteld met mijn reumatoloog. Door de steun van mijn specialist, echtgenoot, familie en gemeenschap ben ik nog nooit zo enthousiast geweest over mijn toekomst, inclusief nieuwe rollen en kansen buiten het tennis om en om andere vrouwen te helpen en van ze te leren.

Volg mijn reis en deel de jouwe op mijn sociale kanalen en bezoek AdvantageHers.com voor meer informatie over chronische ontstekingsziektes.