Caroline Wozniacki - Advantage Hers

Minun Advantage Hers -tarinani – Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki, Advantage Hers -kampanjan kasvot, kertoo tarinansa tenniksen maailmanmestaruudesta nivelreumadiagnoosiin, ja miksi hän tekee yhteistyötä UCB:n kanssa. Caroline Wozniacki on mukana käynnistämässä maailmanlaajuista Advantage Hers -kampanjaa naisille, joilla on krooninen tulehdussairaus, kuten nivelreuma, aksiaalinen spondyloartriitti, nivelpsoriaasi tai psoriaasi.

Olen niin innoissani, että uutinen on julkistettu ja voin vihdoin puhua Advantage Hers -kampanjasta. Tehtävämme on koota yhteen mahdollisimman monta naista, jotka sairastavat kroonisia tulehdussairauksia, kuten nivelreumaa, aksiaalista spondyloartriittia, nivelpsoriaasia tai psoriaasia, jotta voimme auttaa toisiamme laatimaan oman henkilökohtaisen hoitostrategiamme voidaksemme elää parasta mahdollista elämää.

Halusin kirjoittaa tämän blogin kertoakseni teille kaikille hieman enemmän matkastani nivelreuman kanssa. Sain diagnoosin vuonna 2018 (tämä oli täydellinen shokki minulle). Tämän jälkeen olen oppinut erittäin paljon siitä ja muista kroonisista tulehdussairauksista, kuten aksiaalisesta spondyloartriitista, nivelpsoriaasista ja psoriaasista.

Wimbledonin jälkeen kesällä 2018 minusta tuntui, että olin saanut todella kovan influenssan. Jättäydyin jopa pois otteluista sen takia. Rystyseni olivat kipeät, ja tunsin oloni kurjaksi.

Todellinen järkytys oli se hetki, jolloin heräsin sängyssä ja kerroin poikaystävälleni Davidille (nykyinen aviomieheni), etten pystynyt liikkumaan. En oikeasti pystynyt liikkumaan. Davidin piti auttaa minut sängystä ja kantaa minut autoon sinä päivänä. En usko, että perheeni ymmärsi silloinkaan, mitä tuolloin koin.

Sen jälkeen tapasin lääkäreitä. Minulle kerrottiin, että olin huonossa kunnossa, että saatoin olla raskaana ja masentunut! Yhtenä maailman parhaimmista tennispelaajista, urani huipulla, oli järkyttävää kuulla, että voisin olla huonossa kunnossa.

Olin niin järkyttynyt ja vihainen siitä, ettei kukaan uskonut minua, vaikka tunsin kehoni paremmin kuin kukaan muu. Muutamien tällaisten vaikeiden hetkien jälkeen löysin lopulta ihanan aviomieheni tuella mahtavan reumalääkärin, joka diagnosoi minulla nivelreuman.

Kun olin puhunut julkisesti diagnoosistani, paras mahdollinen asia oli netissä saamani tuki kaltaisiltanne naisilta, joilla oli samanlaisia kokemuksia. En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman sitä tukea. Monet ihmiset ympärilläni eivät oikeasti ymmärtäneet, miltä minusta tuntui, joten oli hienoa, että naiset ottivat yhteyttä ja pystyin samaistumaan heihin.

Siksi haluan antaa teille kaikille jotain takaisin ja pyrkiä auttamaan meitä kaikkia saamaan etulyöntiaseman sairauksiimme nähden, askel kerrallaan.

Seuraavien kuukausien aikana kuulette minusta lisää kroonisten tulehdussairauksien yhteisössä. Aion pitää teidät kaikki ajan tasalla sosiaalisilla kanavillani, mutta ennen kaikkea haluan kuulla teiltä, miten olette onnistuneet saamaan etulyöntiaseman sairauteenne nähden.

Nivelreuman pitäminen hallinnassa vaatii työtä päivittäin. Tiedän, että nivelreuma on tullut jäädäkseen, joten olen hankkinut lisätietoa nivelreumasta ja muista kroonisista tulehdussairauksista, kuten aksiaalisesta spondyloartriitista, nivelpsoriaasista ja psoriaasista, ja olen laatinut pitkälle tähtäävän, matkan varrella muokattavan hoitostrategian reumalääkärini kanssa. Asiantuntijani, aviomieheni, perheeni ja yhteisöni tuen ansiosta olen nyt toiveikkaampi tulevaisuuden suhteen kuin koskaan ennen, kun ajattelen uusia mahdollisuuksiani tennismaailman ulkopuolella sekä muiden naisten auttamista ja heiltä oppimista.

Seuraa matkaani ja jaa omasi sosiaalisilla kanavillani ja käy AdvantageHers.com-sivustolla saadaksesi lisätietoja kroonisista tulehdussairauksista.