Caroline Wozniacki - Advantage Hers

Min Advantage Hers-historie – Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki, er ambassadør for til Advantage Hers-kampagnen, fortæller sin historie om at gå fra at ligge som nummer ét på verdensranglisten for kvindelige tennisspillere, til at stå over for en diagnose med Reumatoid artritis. Hun fortæller også, hvorfor hun har indgået et samarbejde med UCB for at starte Advantage Hers for kvinder med kroniske inflammatoriske sygdomme, såsom reumatoid artritis, aksial spondyloartritis , psoriasisartritis og psoriasis, over hele verden.

Jeg er så glad for, at nyheden er kommet ud, og at jeg endelig kan tale om Advantage Hers-kampagnen. Vores mission er at samle så mange kvinder som muligt, som lever med kroniske inflammatoriske sygdomme, såsom reumatoid artritis, aksial spondyloartritis , psoriasisartritis og psoriasis. For vi kan hjælpe hinanden med at udarbejde vores egen personlige strategi med henblik på at leve vores liv på bedste vis.
 
Jeg ønskede at skrive denne blog for at fortælle jer alle lidt mere om mit forløb med reumatoid artritis indtil nu. Jeg fik stillet diagnosen i 2018 (hvilket var et totalt chok for mig). Siden da har jeg lært så meget om sygdommen og andre kroniske inflammatoriske sygdomme.
 
Efter Wimbledon i sommeren 2018 føltes det som om, at jeg var blevet ramt af et alvorligt tilfælde af influenza. Jeg stoppede endda med at spille kampe på grund af det. Mine knoer var ømme, og jeg havde det bare dårligt.

Det gik rigtigt op for mig en dag, hvor jeg vågnede i sengen og fortalte min daværende kæreste (nu mand) David, at jeg ikke kunne bevæge mig. Jeg kunne ikke bevæge mig fysisk. Han måtte hjælpe mig ud af sengen og bære mig ud til bilen den dag. Og selv da, tror jeg ikke, at min familie helt forstod, hvad jeg gennemgik.

Derefter opsøgte jeg nogle læger. Jeg fik at vide, at jeg var ude af form, at jeg måske var gravid, og at jeg var deprimeret! At få at vide som en af de højst rangerede tennisspillere i verden, på toppen af min karriere, at jeg kunne være ud af form, var forbløffende.

Jeg var så ked af det og vred over, at ingen troede mig, når jeg kendte min krop bedre end nogen anden. Efter nogle svære episoder som disse, blev jeg dog endelig støttet af min fantastiske mand, og vi fandt en fantastisk reumatolog, som stillede diagnosen Reumatoid artritis.

Efter at min diagnose blev offentligt kendt, var den hjælp jeg fik online fra kvinder som jer, som gennemgår noget lignende, det bedste der kunne være sket for mig. Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort uden den støtte. Mange mennesker i min verden forstod ikke rigtigt, hvad jeg gennemgik; så det, at kvinder viste deres forståelse og kunne forholde sig til det, betød så meget.

Det er derfor, at jeg gerne vil give noget tilbage til jer og samarbejde om at få godt styr på jeres tilstand; én lille sejr ad gangen.

I løbet af de næste par måneder, vil I se mere af mig i fællesskabet med kronisk inflammatorisk sygdom. Jeg vil holde jer alle opdateret på mine sociale kanaler, men det er endnu vigtigere at høre fra jer om, hvordan I får kontrol over jeres tilstand.

I dag arbejder jeg hver eneste dag på at tackle min sygdom. Jeg ved, at jeg vil have reumatoid artritis resten af mit liv, så jeg har uddannet mig selv om reumatoid artritis og andre kroniske inflammatoriske sygdomme, og har sammen med min reumatolog fastlagt en langsigtet strategi, som stadig er under udvikling. Med støtte fra min specialist, min mand, min familie og mit netværk har jeg aldrig været mere begejstret for fremtiden, herunder mine roller og muligheder ud over tennis, og for at kunne hjælpe og lære af andre kvinder.

Følg min rejse og del jeres på mine sociale kanaler, og besøg AdvantageHers.com for at få flere oplysninger om kroniske inflammatoriske sygdomme.