Caroline Wozniacki - Advantage Hers

Моята история с Advantage Hers – Каролин Возняцки

Каролин Возняцки, лице на кампанията Advantage Hers, разказва историята си от световна шампионка и номер едно в тениса до поставянето на диагноза за ревматоиден артрит, както и защо тя си партнира с UCB За стартирането на кампанията Advantage Hers за жени с хронични възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит, аксиален спондилоартрит, псориатичен артрит и псориазис, по целия свят.

Толкова съм развълнувана, че новината е разпространена, и че най-накрая мога да говоря за кампанията Advantage Hers. Нашата мисия е да съберем колкото се може повече жени, живеещи с хронични възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит, аксиален спондилоартрит, псориатичен артрит и псориазис, за да можем да си помогнем взаимно за съставяне на наш собствен план на играта, така че да живеем възможно най-добре живота си.

Исках да напиша този блог, за да Ви разкажа малко повече за моята история с ревматоидния артрит досега. Бях диагностицирана през 2018 г. (което беше пълен шок за мен) и оттогава научих толкова много за него и за други хронични възпалителни заболявания, като аксиален спондилоартрит, псориатичен артрит и псориазис.

След Уимбълдън през лятото на 2018 се почувствах като поразена от лош грип. Дори отказвах да играя мачове заради това. Кокалчетата ми бяха възпалени и се чувствах скапана.

Един момент, който никога няма да забравя, е как се събудих в леглото и казах на приятеля си (сега мой съпруг) Дейвид, че не мога да се движа. Физически не можех да се движа. Този ден той трябваше да ми помогне да стана от леглото и да ме заведе до колата. Дори тогава, не мисля, че семейството ми разбра точно какво преживявам.

След това отидох на прегледи при някои лекари. Казаха ми, че не съм във форма, може би бременна и депресирана! Като една от тенисистките на върха на световната ранглиста, в апогея на кариерата си, да ми кажат, че може би не съм във форма, беше потресаващо.

Бях толкова разстроена и ядосана, че никой не ми вярва, след като познавах тялото си по-добре от всеки друг. След някои трудни моменти като този обаче, накрая, с подкрепата на прекрасния ми съпруг, намерих невероятен ревматолог, който ме диагностицира с ревматоиден артрит.

След като диагнозата ми стана публично известна, най-доброто, което можеше да се случи, беше онлайн подкрепата на жени като вас, които преминават през нещо подобно. Не знам какво щях да правя без тази подкрепа. Много хора в моето обкръжение не разбираха какво преживявам; така че, да има жени, които се обаждат и споделят неща в тази връзка, беше чудесно.

Затова искам да Ви се отблагодаря и да работя с Вас, за да вземете надмощие над състоянието си; една малка победа след друга.

През следващите няколко месеца ще ме виждате по-често в общността на хората с хронични възпалителни заболявания. В социалните ми канали ще ви давам актуална информация, но по-важното е да разбера от Вас как преодолявате състоянието си.

Сега работя всеки ден, за да контролирам болестта си. Знам, че ревматоидният артрит ще продължи да бъде с мен до края на живота ми, така че научих повече за него и за други хронични възпалителни заболявания, като аксиален спондилоартрит, псориатичен артрит и псориазис, а също изработих дългосрочен план за хода на „играта“ с моя ревматолог. Чрез подкрепата на моя специалист, съпруг, семейство и общност никога не съм била по-ентусиазирана за бъдещето си, включително новите роли и възможности извън тениса, както и това да помагам и се уча от други жени.

Следвайте моята история и споделяйте Вашата В моите социални канали, а също посетете AdvantageHers.com за повече информация относно хроничните възпалителни заболявания.