Caroline Wozniacki - Advantage Hers

Η ιστορία μου Advantage Hers – Caroline Wozniacki

Η Caroline Wozniacki, κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας Advantage Hers, περιγράφει την ιστορία της από την πρώτη θέση ως παγκόσμια πρωταθλήτρια τένις μέχρι την αντιμετώπιση της διάγνωσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μας λέει γιατί συνεργάστηκε με την UCB για να δημιουργήσει την καμπάνια Advantage Hers για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μπορώ να μοιραστώ τα νέα και να μιλήσω επιτέλους για την καμπάνια Advantage Hers. Η αποστολή μας είναι να φέρουμε κοντά όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες που ζουν με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, έτσι ώστε να μπορέσουμε  να βοηθήσουμε η μία την άλλη στη δημιουργία ενός δικού μας πλάνου, για να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας.

Ήθελα να δημιουργήσω  αυτό το blog για να σας πω περισσότερα για το μέχρι τώρα ταξίδι μου με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Διαγνώστηκα το 2018 (ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα) και από τότε έχω μάθει πολλά για αυτήν και άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση.

Μετά το Wimbledon το καλοκαίρι του 2018, ένιωσα σαν να υπέφερα από μια κακή περίπτωση γρίπης. Αποσύρθηκα ακόμη και από αγώνες λόγω αυτής της κατάστασης. Με πονούσαν οι αρθρώσεις μου και ένιωθα πολύ άσχημα.

Μια πραγματικά σοκαριστική στιγμή ήταν όταν ένα πρωί ξύπνησα στο κρεβάτι μου και είπα στο αγόρι μου (πλέον σύζυγο), Ντέιβιντ, ότι δεν μπορούσα να κουνηθώ. Δεν μπορούσα να κουνήσω το σώμα μου. Χρειάστηκε να με βοηθήσει εκείνος να σηκωθώ από το κρεβάτι και να με μεταφέρει στο αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα. Ακόμα και τότε, δεν νομίζω ότι η οικογένειά μου καταλάβαινε ακριβώς τι περνούσα.

Μετά από αυτό, πήγα να δω μερικούς γιατρούς. Μου είπαν ότι δεν ήμουν σε φόρμα, ότι μπορεί να είμαι έγκυος, ακόμη και ότι μπορεί να είχα κατάθλιψη! Το να είμαι μία από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, στο αποκορύφωμα της καριέρας μου, και να είμαι εκτός φόρμας ήταν πραγματικά αδύνατο.

Ήμουν τόσο αναστατωμένη και θυμωμένη που κανείς δεν με πίστευε, ενώ εγώ ήξερα το σώμα μου καλύτερα από οποιονδήποτε. Μετά από αρκετές δυσκολίες όμως, τελικά, με την υποστήριξη του υπέροχου συζύγου μου, βρήκα έναν καταπληκτικό ρευματολόγο που με διάγνωσε με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αφού δημοσιοποίησα τη διάγνωσή μου, το καλύτερο που μου συνέβη ήταν η διαδικτυακή υποστήριξη που βρήκα από γυναίκες σαν εσένα που περνούν κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω τι θα είχα κάνει χωρίς αυτή την υποστήριξη. Πολλοί άνθρωποι στον περίγυρό μου δεν καταλάβαιναν πραγματικά τι περνούσα. Έτσι, το να έχω κάποιες άλλες γυναίκες με τις οποίες μπορούσα να επικοινωνήσω και να συσχετιστώ, ήταν πραγματικά υπέροχο.

Γι’ αυτό, θέλω να δώσω πίσω τη βοήθεια που μου  δόθηκε τόσο απλόχερα, και να συνεργαστώ μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε μαζί  την πάθησή σας, με μια μικρή νίκη  κάθε φορά.

Τους επόμενους μήνες, θα με βλέπετε συχνά στην κοινότητα των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων. Θα σας ενημερώνω για τη ζωή μου από τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύπτω πώς εσείς οι ίδιες αντιμετωπίζετε με επιτυχία τη  μάχη με την πάθησή σας.

Πλέον, προσπαθώ καθημερινά να διαχειρίζομαι την πάθησή μου όσο καλύτερα μπορώ. Ξέρω ότι θα ζω με τη  ρευματοειδή αρθρίτιδα θα για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε ενημερώθηκα για αυτήν, αλλά και τις άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, και δημιούργησα ένα μακροπρόθεσμο, εξελισσόμενο ανάλογα με τις ανάγκες μου πλάνο με τον ρευματολόγο μου.

Μέσω της υποστήριξης του γιατρού μου, του συζύγου, της οικογένειάς μου και της κοινότητας, δεν ήμουν ποτέ πιο ενθουσιασμένη για το μέλλον μου, όπως και για τους νέους ρόλους και τις ευκαιρίες που θα συναντήσω εκτός του τένις, βοηθώντας και μαθαίνοντας από άλλες γυναίκες.

Ακολουθήστε με στο ταξίδι μου και μοιραστείτε το δικό σας στα δικά μου μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισκεφθείτε τη σελίδα AdvantageHers.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.