UCB en Synosia Therapeutics ondertekenen strategische alliantie in neurologie | UCB
UCB's Global Corporate Website

This section is intended for media and financial analysts

UCB en Synosia Therapeutics ondertekenen strategische alliantie in neurologie

• Synosia verleent UCB exclusieve wereldwijde rechten op een adenosine A2a antagonist (SYN-115) en rechten op een tweede verbinding (SYN-118), beide voor patiënten met bewegingsstoornissen, zoals de ziekte van Parkinson
• UCB wordt een investeerder in Synosia
• UCB neemt de late-fase ontwikkeling en commercialisering op zich na de voltooiing van de Fase II studies door Synosia

BRUSSEL & BASEL– 12 oktober, 2010 07.00 CET – gereguleerde informatie – UCB en Synosia Therapeutics kondigden vandaag een nieuw strategisch partnerschap in neurologie aan. Synosia heeft UCB een licentie verleend voor de exclusieve, wereldwijde rechten op de ontwikkelingsverbinding, SYN-115, en rechten op een tweede verbinding, SYN-118, voor niet-weesindicaties. Beide bevinden zich in Fase II van klinische ontwikkeling voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Volgens de overeenkomst zal UCB een participatie nemen voor een totaal bedrag van 20 miljoen USD als onderdeel van een Serie C financiering in Synosia. Synosia zal ook voor een niet vrijgegeven bedrag een voorafbetaling ontvangen en zou ook potentiële regulerende en commerciële mijlpaalbetalingen van tot 725 miljoen USD in totaal over beide verbindingen kunnen ontvangen. Twee UCB-vertegenwoordigers zullen in de Raad van Bestuur van Synosia zetelen, wat het strategische belang van de alliantie weerspiegelt.

Ismail Kola
“We zijn onder de indruk van de ontwikkelingsvermogens van Synosia en de mogelijkheid tot expansie van onze alliantie in de toekomst,” aldus Dr Ismail Kola, Executive Vice-President Drug Discovery en President UCB NewMedicines. “Met de toegang tot deze twee potentieel belangrijke nieuwe behandelingen voor mensen met bewegingsstoornissen, zet UCB zijn intentie kracht bij de patiëntgerichte biofarmaceutische leider in neurologie en immunologie te worden.”

“UCB is voor ons een ideale partner gezien zijn wereldwijde vermogens en aanwezigheid op het gebied van neurologie en zijn uitgesproken bekwaamheid om innoverende en doeltreffende partnerschappen te vormen”, aldus Dr Ian Massey, Chief Executive Officer en President van Synosia Therapeutics. “Gezien de nieuwe mechanismen en bemoedigende resultaten van SYN-115 en SYN-118, als ook de financiële structuur van onze overeenkomst met UCB, heeft dit partnerschap het potentieel een sterke aandrijver voor Synosia te zijn dankzij waardevolle nieuwe therapieën voor patiënten met bewegingsstoornissen.”
Ian Massey

Over het partnerschap
Synosia zal over de volledige fase II van klinische ontwikkeling voor SYN-115 en SYN-118 verantwoordelijk zijn. UCB zal voor Fase III van klinische ontwikkeling en de commercialisering verantwoordelijk zijn.
Volgens de overeenkomst kunnen bijkomende verbindingen van beide bedrijfspijplijnen op te onderhandelen voorwaarden in de samenwerking worden gebracht. Net als bij SYN-115 en SYN-118 zal Synosia verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van alle bijkomende molecules tot en met het einde van Fase II. UCB zal voor de daaropvolgende ontwikkeling en commercialisering verantwoordelijk zijn.

Over de verbindingen
SYN-115 is een oraal biologisch beschikbare adenosine 2A (A2a) antagonist die de hersenen binnendringt en gebieden met motorische en niet-motorische functie activeert. Synosia verkreeg in 2007 rechten op SYN-115 van Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) en heeft bij alle indicaties rechten op ontwikkeling.

SYN-118 is een 4-hydroxyfenylpyruvaatdioxygenaseremmer die wordt verkocht als Orfadin® bij de niet-concurrerende indicatie van erfelijke tyrosinemie door Swedish Orphan.
Synosia verkreeg rechten van Syngenta voor de klinische ontwikkeling en commercialisering van SYN-118 bij alle niet-weesindicaties.

Voor verdere informatie
Antje Witte, Investor Relations, UCB
T +32.2.559.9414,
antje.witte@ucb.com

Richard Simpson, Investor Relations, UCB
T +32.2.559.9494,
Richard.Simpson@group.com

Michael Tuck-Sherman, Investor Relations, UCB
T +32.2.559.9712,
Michael.tuck-sherman@ucb.com

Nancy Nackaerts, External Communications, UCB
M: +32.473.864.414,
nancy.nackaerts@ucb.com

Julie Walters, Tudor Reilly for Synosia Therapeutics (Europe)
M +44.775.362.6967,
julie.walters@tudor-reilly.co

Michele Parisi, Tudor Reilly for Synosia Therapeutics (United States)
T +1.925.429.1850,
michele.parisi@tudor-reilly.com

Voor de redactie:

Over UCB
UCB, Brussel, België (
www.ucb.com) is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van innoverende geneesmiddelen en oplossingen voor mensen met ernstige ziektes van het immuunstysteem of het centrale zenuwstelsel. Met meer dan 8 000 medewerkers in ongeveer 40 landen haalde UCB in 2009 een omzet van EUR 3,1 miljard. UCB is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: UCB).

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst op basis van bestaande plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke uitspraken zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden waardoor de reële resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten in dergelijke toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht. Belangrijke factoren die tot dergelijke verschillen zouden kunnen leiden, zijn: wijzigingen in de algemene economische, zakelijke en concurrentiesituatie, gevolgen van toekomstige gerechtelijke uitspraken, wijzigingen in wettelijke voorschriften, schommelende wisselkoersen en de aanwerving en handhaving van zijn medewerkers.

Over Synosia
Synosia Therapeutics is een particuliere onderneming die innoverende, eerste of topproducten voor onvoldane medische behoeften in neurologie en psychiatrie ontwikkelt en wil commercialiseren. Synosia gebruikt spitstechnologieën en creatieve klinische studieontwerpen om zijn verbindingen risicovrij te maken vooraleer over te gaan tot omvangrijkere, uitgebreidere Fase II en Fase III programma’s.
Synosia heeft vijf klinische-fase verbindingen in ontwikkeling voor neurologische en psychiatrische ziekten met hoge onvoldane behoeften, waaronder de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Synosia heeft haar hoofdzetel in Basel, Zwitserland. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.synosia.com

Disclaimer
Dit bericht en mondelinge verklaringen inzake informatie in dit bericht bevatten expliciet of impliciet bepaalde toekomstgerichte verklaringen betreffende Synosia Therapeutics en haar business. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen hebben betrekking op plannen, anticipatie, opzet, contingentie, doelstellingen, targets of toekomstige ontwikkeling en/of zijn andere verklaringen van nog niet gebeurde feiten waaronder, maar niet beperkt tot, onze plannen inzake regulerende registraties, documentatie en toekomstige plannen voor onze klinische trials, vooruitgang van en verslagen over resultaten uit klinische studies, klinische ontwikkelingsplannen en productontwikkelingsactiviteiten. De termen “potentieel”, “zou kunnen” en soortgelijke uitdrukkingen duiden ook toekomstgerichte verklaringen aan. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management en zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden, al dan niet gekend, die de reële resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk zouden kunnen doen verschillen van die uitgedrukt of geïmpliceerd in dergelijke verklaringen. Factoren die de feitelijke resultaten zouden kunnen beïnvloeden, omvatten risico’s verbonden met de mogelijkheid dat de respectieve regulerende instanties de goedkeuring van onze aanvragen weigeren, het resultaat van besprekingen met dergelijke regulerende instanties en onverwachte vertragingen bij de bereiding van gegevens voor onderwerping aan dergelijke regulerende instanties als onderdeel van onze registraties.
Synosia Therapeutics geeft dit bericht vanaf deze datum vrij en verbindt er zich niet toe toekomstgerichte verklaringen hierin bij te werken als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of op een andere manier. Feitelijke gebeurtenissen zouden aanzienlijk kunnen verschillen van die voorzien in de toekomstgerichte verklaringen.

Asset Download

Stay up-to-date on the latest news and information from UCB

Subscribe