UCB en K.U.Leuven bundelen krachten in onderzoek naar immunologie | UCB
UCB's Global Corporate Website

This section is intended for media and financial analysts

UCB en K.U.Leuven bundelen krachten in onderzoek naar immunologie

• Ondertekening eerste groot samenwerkingsakkoord tussen UCB en K.U.Leuven
• Intensief onderzoek naar immunologieziekten

Brussel en Leuven, België, 18 april 2011 – UCB en de Katholieke Universiteit Leuven (K.U.Leuven) ondertekenden vandaag een overeenkomst over onderzoekssamenwerking in het domein van de immunologie. Binnen het kader van de overeenkomst zullen onderzoekers van beide organisaties een aantal jaren nauw samenwerken om therapieën te ontwikkelen voor patiënten met ernstige immunologische aandoeningen.

“Naast het centrale zenuwstelsel is immunologie een van de belangrijkste onderzoeksgebieden waarop UCB zich richt”, aldus Ismail Kola, Executive Vice President en President UCB New Medicines. “UCB is er zich van bewust dat het innovatieve therapieën niet altijd alleen kan uitvinden. Wij geloven in open innovatie, waarbij we profiteren van de expertise van verschillende partners. In de loop der jaren sloten we daarom strategische partnerships en allianties met bedrijven en academische instellingen die, zoals de K.U.Leuven, tot de top van het biomedisch onderzoek behoren.”

Professor Mark Waer, rector K.U.Leuven: “De K.U.Leuven is enthousiast over het samenwerkingsakkoord met UCB, omdat het volledig past in haar “triple helix”- valorisatiestrategie. Deze strategie houdt in dat de K.U.Leuven gelooft in een samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijfswereld en overheid als de belangrijkste motor voor innovatie. Het feit dat UCB een internationale speler is met haar hoofdkwartier en een belangrijk deel van haar onderzoeksactiviteiten in België, biedt optimale kansen voor intensieve en persoonlijke contacten tussen beide partijen.“

Op gebied van immunologie heeft UCB geneesmiddelen tegen reumatoïde artritis. Therapieën tegen lupus erythematosus, osteoporose en andere auto-immune ziekten zijn reeds in ontwikkeling.

Voor meer informatie:
- Nancy Nackaerts, External Communications, UCB
M: +32 473 86 44 14,
nancy.nackaerts@ucb.com

- Persdienst K.U.Leuven,
+ 32 16 32 40 08,
persdienst@kuleuven.be

Voor de redactie
Foto's zijn beschikbaar op
www.ucb.com en in de Dagkrant van de K.U.Leuven.

Over UCB
UCB, Brussel, België (
www.ucb.com) is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van innoverende geneesmiddelen en oplossingen voor mensen met ernstige ziektes van het immuunsysteem of het centrale zenuwstelsel. Met meer dan 8 000 medewerkers in ongeveer 40 landen haalde UCB in 2009 een omzet van EUR 3,1 miljard. UCB is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: UCB).

Toekomstgerichte verklaring
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst op basis van bestaande plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke uitspraken zijn onderworpen aan risico's en onzekerheden waardoor de reële resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten in dergelijke toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht. Belangrijke factoren die tot dergelijke verschillen kunnen leiden, zijn: wijzigingen in de algemene economische, zakelijke en concurrentiesituatie, effecten van toekomstige gerechtelijke beslissingen, wijzigingen in wettelijke voorschriften, schommelende wisselkoersen en de aanwerving en handhaving van zijn werknemers.

Asset Download

Stay up-to-date on the latest news and information from UCB

Subscribe