UCB en Close the Gap slaan handen in elkaar | UCB
UCB's Global Corporate Website

This section is intended for media and financial analysts

UCB en Close the Gap slaan handen in elkaar

Schenking van informaticamateriaal helpt digitale kloof te dichten in ontwikkelingslanden

Brussel, 21 december 2011 - UCB schenkt negen paletten informaticamateriaal aan de VZW Close the Gap. Deze computers, servers, printers, fax- en telefoontoestellen maakten tot voor kort deel uit van de IT-infrastructuur van het biofarmabedrijf. Het materiaal zal ingezet worden bij verschillende projecten om de digitale kloof in ontwikkelingslanden te dichten, door meer bepaald ICT-kennis en -talent te stimuleren. Deze schenking kadert in een akkoord dat UCB en Close the Gap begin dit jaar afgesloten hebben.

Enkele dagen voor Kerstmis, in volle koopgekte en promotie van nieuwe producten, geeft dit initiatief van UCB en Close the Gap een tweede leven aan IT-materiaal dat UCB niet langer gebruikt. Zij tonen hiermee aan dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven betrekking heeft op de volledige levenscyclus van diensten en producten.

« Maatschappelijke verantwoordelijkheid is diep geworteld in de genen van UCB », aldus Fabrice Enderlin, EVP verantwoordelijk voor CSR bij UCB. « Om onze ecologische voetafdruk te beperken, doen we er alles aan om zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te werken. De gebruiksduur van ons IT-materiaal verlengen door deze ter beschikking te stellen van anderen is een zeer efficiënte manier om ons engagement in te vullen. De ambitieuze projecten van Close the Gap passen dan ook helemaal bij onze filosofie. »

Het materiaal wordt overhandigd aan Close the Gap op 22 december om 11u in de gebouwen van UCB in Eigenbrakel. Indien u aanwezig wenst te zijn, volstaat het ucb@outsource.be te contacteren of +32 (0)2 451 00 03.

Asset Download

Stay up-to-date on the latest news and information from UCB

Subscribe