UCB's Global Corporate Website

This section is intended for media and financial analysts

UCB breidt productiecapaciteit voor Cimzia® uit

• Geschatte marktvraag leidt tot vergroting van productiecapaciteit
• UCB wil nieuwe biotechnologische productie-eenheid bouwen in Bulle, Zwitserland

Brussel (België), 22 december 2010 – 7: 00 CET – gereglementeerde informatie – UCB kondigde vandaag aan dat de onderneming een project heeft gestart om een eigen biotechnologische-bacteriologische productiefaciliteit te bouwen in Bulle (Zwitserland) om te kunnen voldoen aan de vraag naar haar kernproduct Cimzia® (certoluzimab pegol). De nieuwe productie-eenheid zou in 2015 operationeel moeten zijn en is goed voor een investering –in twee stappen- van EUR 250 miljoen.

Michele Antonelli, VP Technical Operations & Quality
"We willen kunnen voldoen aan onze geschatte vraag naar Cimzia® voor 2015 en later. Dit door interne capaciteit toe te voegen aan de bestaande capaciteiten beschikbaar bij onze productiepartners," zegt Michele Antonelli, executive vice president van UCB en hoofd Technical Operations, Quality Assurance en HSE. "Onze site in Bulle is de juiste en de meest kostenefficiënte locatie om onze eigen biotechnologische productie-eenheid op te richten. Op die manier kunnen we onze productiviteit verder verhogen tegen aantrekkelijke voorwaarden. De nieuwe eenheid zal, samen met de biotechnologische proeffabriek die in Eigenbrakel (België) wordt gebouwd, onze capaciteit om onze toekomstige biologische producten te leveren, versterken."

Voor verdere informatie
Nancy Nackaerts, External Communications, UCB
M: +32.473.864.414,
nancy.nackaerts@ucb.com

Voor de redactie:

Over UCB
UCB, Brussel, België (
www.ucb.com) is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling van innoverende geneesmiddelen en oplossingen voor mensen met ernstige ziektes van het immuunstysteem of het centrale zenuwstelsel. Met meer dan 8 000 medewerkers in ongeveer 40 landen haalde UCB in 2009 een omzet van EUR 3,1 miljard. UCB is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: UCB).

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst op basis van bestaande plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke uitspraken zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden waardoor de reële resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten in dergelijke toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht. Belangrijke factoren die tot dergelijke verschillen zouden kunnen leiden, zijn: wijzigingen in de algemene economische, zakelijke en concurrentiesituatie, gevolgen van toekomstige gerechtelijke uitspraken, wijzigingen in wettelijke voorschriften, schommelende wisselkoersen en de aanwerving en handhaving van zijn.

Asset Download

Stay up-to-date on the latest news and information from UCB

Subscribe