UCB's Global Corporate Website

This section is intended for media and financial analysts

UCB breidt IT-afdeling uit om hervorming tot een wereldwijde, patiëntgerichte biofarmaceutische leider te ondersteunen

• Uiteenlopende IT-profielen, vooral gebaseerd in België, zullen sleutelrol spelen in het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor patiënten
• Sociale media en web 2.0 technologie zijn belangrijkste middelen in de wervingscampagne

Brussel, 19 juli 2010 – UCB lanceert een wervingscampagne om zijn informaticateams uit te breiden met internationale posities, vooral gebaseerd in België. De biofarmaceutische onderneming wil geleidelijk ongeveer 40 ICT-werknemers aanwerven (junior of senior, technologie- of businessgericht) om kritieke IT-functies zelf uit te voeren. Enkele van deze functies werden vroeger uitgevoerd door externe leveranciers en worden nu selectief binnenshuis gehaald. Dit zal niet enkel bijdragen tot UCB's efficiëntie maar zal ook een hefboomeffect hebben op het vermogen om technologie te gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor patiënten.

“De IT-afdeling speelt een fundamentele rol in de strategie van UCB,” zegt Herman De Prins, Chief Information Officer van UCB. “Het gaat niet enkel om infrastructuur voor dagelijkse activiteiten ter beschikking te stellen, maar het ontwikkelen en leveren van oplossingen die actief bijdragen tot de totstandkoming van de beste behandelingen voor de patiënt. Onze informaticastrategie is opgebouwd rond drie pijlers: de klantentevredenheid verhogen, de bedrijfsprocessen optimaliseren en waarde creëren.”
Herman De Prins

UCB wil haar ICT-capaciteiten verbeteren in onderzoek en ontwikkeling, infrastructuur, ICT voor corporate functies, architectuur, processen en SAP. Alle jobaanbiedingen kunnen geraadpleegd worden op www.itjobsatucb.com
Om deze wervingscampagne kracht bij te zetten, zal UCB gebruikmaken van verschillende sociale mediatools. Potentiële kandidaten kunnen terecht op een microsite, een Facebook-fanpagina, een YouTube-kanaal, een LinkedIn-groep en een Twitter-account voor meer inlichtingen over de vacatures en UCB's bedrijfscultuur, en kunnen die informatie ook delen met hun netwerk. UCB is te vinden op:
www.itjobsatucb.com
www.twitter.com/ucbjobs
www.youtube.com/ucbjobs
www.facebook.com/ucbjobs
www.linkedin.com/companies/ucb

Embed Video

Notes to Editors:

Over UCB
UCB (Brussel, België) (www.ucb.com) is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van vernieuwende geneesmiddelen, met nadruk op het vlak van het zenuwstelsel en immunologieziekten. UCB telt meer dan 9000 medewerkers in meer dan 40 landen en haalde in 2009 een omzet van EUR 3,1 miljard. UCB is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: UCB).

Toekomstgerichte verklaring
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst op basis van bestaande plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke uitspraken zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden waardoor de reële resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten in dergelijke toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht. Belangrijke factoren die tot dergelijke verschillen kunnen leiden, zijn: wijzigingen in de algemene economische, zakelijke en concurrentiesituatie, effecten van toekomstige gerechtelijke beslissingen, wijzigingen in wettelijke voorschriften, schommelende wisselkoersen en de aanwerving en handhaving van zijn werknemers.

Asset Download

Stay up-to-date on the latest news and information from UCB

Subscribe